Kuorrutuksia ja pursotuksia!
Marenkivoikreemi on kivempi vaihtoehto voi-sokerikreemille, joka yleensä on monelle se tutumpi kuorrute. Marenkivoikreemi on ihanan sileää ja kevyttä ja siksi sillä on myös helpompi tehdä kuorrutuksia tai pursotuksia kuin perinteisällä, mutta aika raskaalla, voi-sokerikreemillä. Tätä kun kerran kokeilee, ei enää halua vanhaan palata eli vahva suositus täältä :)


Marenkivoikreemi

Ainekset yhden kakun tai 12 kuppikakun kuorruttamiseen:

2 L-koon valkuaista
1,5dl sokeria
180g voita
0,3dl vettä
Tarvitset lisäksi:
paistolämpömittarin
(vanilja-aromia)

Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja pilko paloiksi. Vaahdota valkuaiset metallikulhossa kovaksi vaahdoksi. 

Laita siirappiaineet eli vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seosta 121 asteiseksi, mutta kannattaa huomioida, että lämpötila nousee vielä, vaikka seos on nostettu pois liedeltä. Noin 110-115 asteen hujakoilla voi kattilan nostaa sivuun ja antaa lämpötilan itsestään nousta 121 asteeseen. Huom! Siirappia ei saa keittovaiheessa sekoittaa, mutta jos siirappi alkaa kristalloitua kattilan reunoilta, voit sivellä reunoja veteen kastetulla pullasudilla.

Kun siirppi on valmis, lisää se heti reunoja pitkin kaatamalla valkuaisvaahdon joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten siihen saakka, kunnes kulho tuntuu kädenlämpöiseltä.

Lisää voipalat yksitelleen valkuaisvaahtoon ja mausta halutessasi vaniljalla-aromilla. Vatkauksen aikana seos muuttuu rakeiseksi, mutta se kuuluu asiaan. Lopeta vatkaus kunnes seos on kuohkean kreemimäistä. Monitoimikoneella vatkaus kestää noin 5min, mutta aika riippuu hieman laitteesta. Pursota kuppikakkujen päälle tai levitä kakun päälle.

Sokerikreemi


250g voita huoneenlämpöisenä
5dl tomusokeria
1rkl vaniljaesanssia
1-4rkl nestettä (vettä/maitoa)

elintarvikeväriä
 

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Vaahdota voita hetki ja lisää tomusokeri pienissä erissä. Vaahdota seosta, kunnes se muuttuu kuohkeaksi ja vaaleaksi. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista nestettä, jotta kreemi hieman notkistuisi. Halutessasi värjää kreemi elintarvikevärillä haluamasi väriseksi. Osan tomusokerista korvata mansikka- tai kaakaotomusokerilla (esim. puolet ja puolet). 


Pikeeri


0,25 dl valkuaista

1,5 dl tomusokeria

(geelimäistä väriainetta)

Mittaa valkuainen kulhoon ja vatkaa noin 4 minuuttia tai kunnes valkuainen on vaahtoutunut ja lisää tomusokeri . Värjää väriaineella (ei nestemäisellä). Pikeeri kovettuu nopeasti, joten aloita koristelu mielellään heti tai, muussa tapauksessa peitä pikeeri kostutetulla liinalla, ettei se kuivu. Pikeeri kuivuu tunneista seuraavaan päivään, riippuen vähän siitä mitä on kuorrutettu. Kovettunut pikeeri säilyy kuukausia huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa, esimerkiksi piparin päällä.Kommentit

Suositut tekstit