Marenkitikkarit!

Vaikka meillä on tällä hetkellä kotona aikamoinen kasa marenkeja erilaisten reseptitestauksien jäljiltä, niin nämä Marenkitikkarit vievät kyllä voiton, ainakin esikoisen mielestä :)
Ne ovat nopeita ja helppoja valmistaa ja niistä saa näyttäviä muun muassa väriaineilla, koristerakeilla sekä käyttämällä tavallisen tikkaritikun sijaan esim. pahvisia pillejä. Näitä voi antaa vaikka lahjaksi; kääriä sellofaaniin ja sitoa kauniilla nauhalla kiinni. Voit valmistaa tikkarit jo 1-2 viikkoa ennen tarjoilua kunhan säilytät niitä huoneenlämmössä kannellisessa astiassa.
Marenkitikkarit ovat helppoja ja nopeita valmistaa vaikkapa lastenkutsuille!


   Marenkitikkarit

Aineet: 
150g kananmunan valkuaista (4 isoa L-koon kananmunaa)
150 g Siro erikoishienoa sokeria
Pahvipillejä

Ohje:
Valmista marenkimassa Täydelliset marengit -ohjeella, löydät sen täältä: http://emilianaitta.blogspot.fi/2016/10/taydelliset-marengit.html


Mikäli haluat kuvan kaltaisia ruusutikkareita, käytä näissäkin Wiltonin M1 tyllaa. Pillit voi leikata puoliksi, jolloin niitä saa tuplamäärän. Pursotusvaiheessa pursota ensin pieni nokare, johon painat varovasti pillin pään kiinni. Pursota sen jälkeen ruusukuvio. Aloita ruusupursotus keskeltä ja etene niin monta kierrosta kuin haluat. Näitä voi huoletta pursotella lähekkäin pellille, sillä eivät laajene kypsyessään. Paista tikkarit myös Täydelliset marengit -ohjeen mukaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Kiinnostuitko jostain julkaisustani tai onko jotain muuta sydämellä? Jätä kommentti! :)

Suositut tekstit