Täydelliset marengit!



Hurraa! Täydellisten marenkien ohje on löytynyt!


Olen tähän mennessä testannut kymmeniä eri marenkireseptejä ja lupaavan alun jälkeen lopputulos on aina ollut tavalla tai toisella pettymys. Liian tummentuneita, liian tahmeita, liian sitkeitä, liian hauraita, näitä on nähty jo aivan liikaa.. Mutta nyt! Nyt olen vihdoinkin löytänyt täydellisen marenkireseptin yhdistelemällä ja kokeilemalla eri reseptejä. Tällä ohjeella tulee ne kauan etsimäni täydelliset marengit! 





Täydelliset marengit

Aineet: 
150g kananmunan valkuaista (4 isoa L-koon kananmunaa)
150 g Siro erikoishienoa sokeria

Halutessasi:
 makuaromia & geelimäistä elintarvikeväriä

Ohje:
 Erottele valkuaiset huoneenlämpöisistä munista ja lisää sokerin kanssa puhtaaseen kulhoon. 
Tarkista myös että vatkain on puhdas (ei rasvajäämiä kummassakaan).

Vatkaa seoksesta paksua ja kiiltävää vaahtoa. 
Marenki on valmista kun se pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin.

Kun vaahto on valmista, voi halutessasi maustaa ja/tai värjätä sen haluamallasi tavalla 
esim. muutamalla tipalla vanilja-aromia (maista ja tarkista maku) sekä valitsemallasi geelimäisellä elintarvikevärillä. 

Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 80 asteeseen, ota samalla uuniritilä pois uunista.

Siirrä massa pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille. 
Minulla oli kuvien marengeissa käytössä ruusupursotuksiin sopiva tylla eli Wiltonin tähtitylla M1.

Tällä ohjeella marenkeja tulee kolme pellillistä. Paista kaikki pellit samalla kertaa 80 asteisessa uunissa kiertoilmalla kahden tunnin ajan. Jätä paiston jälkeen marengit jäähtyvään uuniin vielä muutamaksi tunniksi, kunnes ne ovat kovettuneet, mutta mieluiten ne saisi kuivua uunissa yön yli. 

Summa summarum: 

Kevyiden, kuivien ja rapeiden marenkien salaisuus piilee 
hieman pidemmässä ja matalammassa paistoajassa! 
Annetaan siis näiden suussa sulavien herkkujen kypsyä rauhassa. 

Herkullisia marenkihetkiä!

Pst! Samalla ohjeella voit valmistaa myös marenkitikkareita. Ohjeen löydät täältä:

http://emilianaitta.blogspot.fi/2016/10/marenkipillitikkarit.html?zx=55054592022584b2


Kommentit

  1. Todella herkullisen näköisiä! Täytyy ehdottomasti testata tämä ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelen kyllä kokeilemaan :) Mukavan yksinkertainen ohjekin.

      Poista
  2. Ajattelin heti testata ;)
    saakohan tuota elintarvikeväri oranssina? Olisi aika kiva Halloween pöydässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä ☺️ Oranssia väriä löytyy ainakin Wiltonin pastaväreistä.

      Poista
  3. Ihania ❤ Ajattelin ristiäisiin tehdä..Pastavärikö ei käy ? Muuta ei nyt löydy varastosta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤️ Pastavärit käyvät hyvin, ne ovat geelimäisiä ja niitä itsekin olen käyttänyt 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Kiinnostuitko jostain julkaisustani tai onko jotain muuta sydämellä? Jätä kommentti! :)

Suositut tekstit