Helppoa isänpäiväaskartelua pikkuisten kanssa!
Halusin isänpäiväksi niin helppoa askartelua, että vauva ja taaperokin voisivat osallistua. Aikani mietittyäni päädyin selailemaan maailman isointa ideakuvastoa eli Pinterestiä ja sieltä löytyi kuin löytyikin muutama sellainen askarteluidea, jollaista olin ajatellut. Mikä olisikaan liikuttavampaa, kuin saada kortti, jossa oman lapsen pienistä käsistä piirtyy pieni sydän? Tai entäpä sellainen isänpäivämuisto, jossa oma lapsi roikkuu kirjanmerkissä? :D

Päätin kokeilla.

Lapsikirjanmerkit

Tarvikkeet:
Tulostettu valokuva lapsesta
Nauhaa
Liimaa
Sakset
(Kontaktimuovia)


Alussa on tämän askartelun hauskin osuus. Pyydä lapsi makaamaan lattialle suorana kädet yhdessä ja ylhäällä pään päällä tai jossain muussa hauskassa asennossa ja räpsi kuvat. Kuvattava voi halutessaan ilmeillä tai käyttää hassuja vaatteita tai muuta hupaisaa rekvisiittaa. Joulukorttina tai pienenä joulumuistamisena nämä voisivat myös toimia, lapsille vain tonttulakit päähän kuvauksiin. Meillä jo pelkkä kuvaustilanne aiheutti kikatusta :D Vauvan kohdalla ei paljon muuta voi kuin laittaa hänet liikkumaan lattialle ja antaa kameran hoitaa loput. Itse sain mielestäni onnistuneimman kuvan vauvasta lattialla kyljellään, toinen käsi suorana, jolloin hän myös roikkuu kirjanmerkissä ikään kuin kyljellään. 

Kun kuvat on otettu ne pitää tulostaa joko itse tai liikkeessä. Mikäli ei ole mahdollista tulostaa kuvia suoraan paksummalle paperille, pitää kuvat liimata paksulle paperille tai kartongille. Kun liima on kuivunut kuvat leiktataan irti. Halutessaan kuvien päälle voi laittaa kontaktimuovia, jotta kirjanmerkit säilyisivät pidempään, mutta varo ikäviä ilmakuplia. 

Paina nauhan koosta riippuen joko saksenterällä tai jollain pienemmällä terällä reikä siihen kohtaan kuvaa, josta haluat nauhan lähtevän. Ideana näissä kirjanmerkeissä on se, että lapsi roikkuu kirjanmerkissä, joten silloin nauhan kuuluisi myös lähteä hänen kädestään. Pujota nauha reijästä ja jätä nauhan toista päätä noin puolen sentin pätkä kuvan taakse ja liimaa se kiinni. Käytin itse kuumaliimaa sen pysyvyyden vuoksi. 

Nyt kirjanmerkki on valmis ja voit kirjoittaa jotain kivaa sen saajalle kirjanmerkin taakse, lisätä merkit kortin väliin tai antaa lahjaksi. Tuli mieleeni, että miksei voisi samalla kuvauttaa vaikka perheen lemmikkikoiran tassu pystyssä ja laittaa hänetkin mukaan! :D

Käsisydämet
<3

Tarvikkeet:
Paperia/kartonkia
Lyijykynä
Sakset

Piirros lasten käsistä. Lyijykynä puoli jää nurjalle puolelle tai ne jäljet voi kumittaa pois


Valitse sen kokoinen paperi tai kartonki, mihin mahtuu lapsesi käsi. Taita paperi kahtia. Asettele lapsen käsi paperille siten, että peukalon ja etusormen päät ovat paperin taitetun sivun reunassa. Piirrä käden ääriviivat. Leikkaa käsi paperista niin, että et leikkaa saksilla peukalon ja etusormen päiden taitoskohtaa. Näiden kahden sormen kohdalla täytyy taitoskohdan säilyä ehjänä, muuten sydäntä ei saa muodostumaan. Liimaa valmiit käsisydämet varsinaiseen korttiin tai jos teit käsisydämen kartongista, voit käyttää sitä korttina sellaisenaankin. 
Kommentit

 1. Aivan ihanat lahjaideat. Ja tuo kirjanmerkkihän käy vaikka mihin tarkoitukseen; joulu- synttäri- tai nimipäivälahjaksi kenelle tahansa vaikka mummille tai kummille ym :) tosi kiva idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ovat kyllä monipuolisia ja kirjanmerkiksi voi kuvata mitä vain keksii, vaikka sen lemmikin! 😄

   Poista
 2. Hauska sekin kun lapset pitävät niinkuin käsilläään kiinni tuosta nauhasta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Kiinnostuitko jostain julkaisustani tai onko jotain muuta sydämellä? Jätä kommentti! :)

Suositut tekstit