DIY: Sinivalkoiset kranssit!

 Tein tyttäreni Olivian kanssa alkusyksystä lähistöllemme muutaman pyöräretken, jolloin tarkoituksena oli kerätä mahdollisimman paljon männynkäpyjä tulevia talven askarteluja varten. Kyseinen tehtävä osoittautui hieman haastavaksi, sillä kyseisiä käpyjä ei ihan joka puussa kasvanut tai sitten joku oli ehtinyt ennen meitä. Joka tapauksessa ilo oli suuri kun käpyjä vihdoin löydettiin ja fiilis oli yhtä riemuisa kuin suuren sienipaikan löytäjällä! Kävyt kassiin ja nopeasti takaisin kotiin maalauspuuhiin. Mielessäni oli pyörinyt jo jonkin aikaa ajatus sinivalkoisesta kranssista, jonka halusin nyt toteuttaa. Käpyjen maalaamisessa oli oma työnsä ja maalasimme niitä yhdessä muutaman päivän. Sen jälkeen oli enää kranssipohjan maalaus ja käpyjen liimaus pohjaan ja valmista tuli. Latasin kuvan valmiista kranssista Facebookin askarteluryhmään ja kuva sinivalkoisesta kranssistamme keräsi yllättäen yli tuhannen ihmisen tykkäysmäärän sekä paljon ihania kommentteja. Uskon, että nimenomaan kranssiin valitut värit herättivät ihmisissä tunteita, onhan nuo sininen ja valkoinen meille rakkaita värejä. Ja siitä se ajatus sitten lähti. 

Näitä voisi kutsua vaikka itsenäisyyspäivän koristeiksi.

Sinivalkoinen käpykranssi

Tarvitset:
Männynkäpyjä
(Styrox) kranssipohjan
Akryylimaaleja + pensselin

Kuumaliimaa
(nauhaa kiinnitystä varten)

Ohje:
Maalaa kranssipohja (tumman)siniseksi. Maalaa kävyt valitsimillasi sävyillä esimerkiksi; tumman-, vaalean- ja kirkkaansinisellä sekä valkoisella ja anna käpyjen kuivua. Kun kävyt ovat kuivuneet liimaa ne kuumaliimapistoolia apuna käyttäen kranssiin ja anna kuivua. Halutessasi voit solmia kauniin nauhan kranssin ympärille kiinnitystä helpottamaan joko ennen tai jälkeen käpyjen laiton. Akryylimaaleja löytyy yleisesti askartelukaupoista sekä esimerkiksi Clas Ohlssonilta. Maalasin kävyt PlusColor akryylimaaleilla, joita löytyy muun muassa Tuusulassa sijaitsevasta ihanasta lastenkirpputori Murulasta, josta löytyy askartelijoille myös pieni askartelupuoti. Murulan Facebook-sivuille löydät tästä linkistä:
https://www.facebook.com/omamuru/


Sinivalkoinen pallokranssi

Pallokranssi
Pallokranssin voit valmistaa samalla käpykranssin ohjeella. Valitse vain pallonmuotoinen pohja ja solmi nauha pallon ympärille jo ennen käpyjen liimaamista. Liimasin kävyt tähän pallokranssiin "sektoreittain".

Sininen & valkoinenLankakeräkranssiLankakeräkranssi

Tarvitset:
Erilaisia lankoja; villa-, puuvilla- ja akryylilankaa
(Styrox) kranssipohjan
Sanomalehteä tai pakkauspaperia
Akryylimaalin + pensselin

Kuumaliimaa
(nauhaa kiinnitystä varten)

Ohje:
Maalaa kranssipohja (tumman)siniseksi. Rypistä paperista haluamasi kokoisia palloja kahta eri kokoa ja kieritä niiden päälle lankoja, siten että pallot näyttävät lankakeriltä. Liimaa palloja haluamassasi järjestyksessä kuivuneeseen kranssipohjaan kuumaliimapistoolia apuna käyttäen. Tämä kranssi on suhteellisen työläs valmistaa eikä se ihan yhdessä illassa valmistu. Palloja kannattaakin pyöritellä vaikka iltaisin tv:n ääressä ihan kaikessa rauhassa :)

Kommentit

 1. Lahjaksi saamani Käpy-suodatinpussikranssi oli niin hieno että sitä ei vietykään ulos ulko-oveen kastumaan. Aluksi sitä pidettiin kynttiläkoristeena pöydällä ja nyt se on maalaistalon tuvan sisäpuolisena ikkunakoristeena,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla <3 Täytyykin postata siitä kranssista tässä lähiaikoina :)

   Poista
 2. Aivan ihan tuo pallogranssi! Vielläköhän löytyis käpyjä, tuolla ohjeella olisi kiva tehdä ystävättärelle ns. "tuparilahja" hänen taide-aittaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpaliisa kiitos ❤️ Uskon, että käpyjä löytyisi vielä. Maakaan ei ole vielä jäässä, joten keräämisen pitäisi onnistua. Tsemppiä kranssin tekoon, käpykranssi oli kiva projekti! 🤗

   Poista
 3. Oi kuinka kivoja kransseja.Itse virkkasin pieniä sinisiä ja valkoisia kukkia ja kiinnitän ne pajukranssiin.Haluaisin kyllä ottaa ideaa sinun ihanista kransseistasi.Saako ottaa mallia vai ovat nämä kranssimallisi "suojattuja",siis vain omaan käyttöösi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Famu! Kuulostaapa ihanalta tuo sinun kukkaideasi ❤️ Toki töistäni saa ottaa mallia, mutta olisi mukavaa, jos mainitsisit Emilian aitan lähteenä mahdollisten kuvien julkaisun yhteydessä 😊

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi! Kiinnostuitko jostain julkaisustani tai onko jotain muuta sydämellä? Jätä kommentti! :)

Suositut tekstit