Jouluinen suklaakakku!Ihanaa tapaninpäivää! Näitä jouluisia Skyr-suklaakakkuja lähti tilauskakkuina maailmalle kahdeksan kappaletta. Vaikka kyseessä on kuivakakku, se on silti aivan ihanan kostea sisältä, ehkä tätä voisi kutsua myös browniekakuksi? Kakusta saa kostean, mikäli sitä ei paista liian kuivaksi. Paistoaika taas riippuu aina vähän vuoan materiaalista ja koosta, joten se tuo oman haasteen kakun onnistumiseen. Itselläni oli eri kokoisia ja näköisiä vuokia eikä yhdessäkään vuoassa ollut sama paistoaika, joten oikea paistoaika jää oikeastaan aika pitkälle kokoeilujen varaan. Suosittelen silti kokeilemaan tätä kakkua, on meinaan aikas herkullinen kahvikakku :)

Jouluinen Skyr-suklaakakku

(n. 2 litran kakkuvuokaan)

5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 prk Skyr Cookies’n cream
½ dl maitoa
150 g sulatettua voita
2 munaa
(suklaarouhetta)

Koristeluun:
Suklaatomusokeria
Koristerakeita

Mittaa kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon munat, maito, voisula ja Skyr. Mehukkuutta kakkuun saa lisäämällä taikinan joukkoon suklaarouhetta. Sekoita voimakkaasti, taikina on aika paksua. Paista kakku kahvikakkuvuoassa 150-175 asteessa n. 45-60 minuuttia. Koita kakun kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on kakku kypsä. Anna jäähtyä  ennen kumoamista. 


Kakun voi koristella valuttamalla sen päälle esimerkiksi suklaaganachea. Näissä kakuissa on päällä suklaatomusokeria ja koristerakeita.
 Tämä kakku on muunnelma Tarun Taikakakkujen Sydänmen surujen kakusta.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.
Kommentit

Suositut tekstit