Kakun täytteitä!


Parhaat kakun täytteet

Mansikkamousse:

6 dl vispikermaa
1 litra (n. 500 g) mansikoita
4 liivatelehteä
tilkka vettä
noin 1 1/2 dl tomusokeria
noin 2 rkl vaniljasokeria


Pätkismousse:

200g tuorejuustoa1 pss pieniä Pätkiksiä (140g)2dl kermaa2-4 liivatelehteätilkka kuumaa vettä 

Sulata Pätkikset varovasti vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Jos seos klimppiytyy, sekoita joukkoon pari teelusikallista kylmää maitoa ja sekoita. Ei haittaa vaikka seos ei olisikaan ihan tasaista. Vispaa kerma vaahdoksi. Jos täyte tulee juustokakkuun, käyttäisin 4 liivatelehteä. Täytekakun täytteenä, voi riittää kaksikin. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sen jälkeen kuumaan veteen. Jäädytä pari minuuttia ja lisää tuorejuuston sekaan. Lisää Pätkikset. Sekoita seos lopuksi kerman joukkoon.


Mustikka-vanilja täyte

(n.6-8munan täytekakun yhteen väliin mitoitettu täyte, 
pienemmissä kakuissa voi ohjeen puolittaa)

200g soseutettuja mustikoita
2,5 dl vispikermaa
170g 1prk Skyr Vanilja rahkaa
2-4rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma ja sekoita Skyr varovasti joukkoon. Sulata suklaapalat mikrossa miedolla lämmöllä (alle 300W), jotta suklaa ei pala. Lisää suklaasula ja vaniljakreemijauhe kermavaahdon joukkoon. 
Lisää täyte kostutetun kakkupohjan päälle. Katso kakun kostutus.

Vanilja-valkosuklaa täyte

(n.6-8munan täytekakun yhteen väliin mitoitettu täyte,
pienemmissä kakuissa voi ohjeen puolittaa)

2,5dl vispikermaa
170g 1prk Skyr Vanilja rahkaa
130g valkosuklaata
2rkl vaniljakreemijauhetta

Soseuta mustikat. Vaahdota kerma ja sekoita Skyr varovasti joukkoon. Lisää soseutetut mustikat ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon.
Lisää täyte kostutetun kakun väliin. Katso kakun kostutus.

Kommentit

Suositut tekstit