DIY: Helpot ystävänpäivälahjat viinipullonkorkeista!

Ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia ja ajattelin olla ajoissa lahjavinkkien kanssa. Halusin tehdä jotain yksinkertaista, helppoa, nopeaa, mutta käytännöllistä ja mielellään uusiutuvasta luonnonmateriaalista... Ja silloin muistin, viinipullonkorkit! Olen jo pidempään halunnut askarrella viinipullonkorkeista jotain kivaa, mutta korkkeja ei vaan koskaan muista ottaa talteen, joten jouduin turvautumaan Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprän apuun ja tilasin korkit sieltä netin kautta. 12 korkkia maksoi 1,50 euroa, joten ei ollenkaan paha hinta. Tämä tieto vinkiksi kaikille muillekin joilla korkkeja ei ole tallessa. Tässäpä siis oivat lahjavinkit rakkaille ystäville, miksei myös kierrätyksen ystäville ja viininystäviä unohtamatta! ;)


Pannunalunen viinipullonkorkeista

1kpl Ikean Heat korkki-pannunalunen (Ikeassa 3kpl 1,99€)
n. 30kpl Viinipullonkorkkeja
Kuumaliimaa
Ystävyys on elämän viini -Edward Young


Asettele ja sommittele viinipullonkorkit pannunalusen päälle siten, että alustaa jäisi mahdollisimman vähän näkyviin. Aloita sen jälkeen korkkien liimaaminen pannunaluseen yksi kerrallaan. 
Kun liima on kuivunut solmi kaunis nauha ympärille ja kirjoita vielä tervehdys Ystävälle <3


Musiikki on rakkauden ruokaa -kansainvälinen sanonta

Nappikuulokepidike

1kpl Viinipullonkorkki
Terävä veitsi
(Nappikuulokkeet)


Viillä veitsellä korkin toiseen päähän johtojen mentävä aukko (0,5-1cm syvä ja muutaman millin leveä), mutta varo tekemästä liian suurta aukkoa, sen pitäisi olla napakka. Laita johdot aukosta yllä olevan vasemmanpuoleisen kuvan mukaisesti ja kieputa sen jälkeen loppu johto korkin ympärille. Paina lopuksi johdon liitinpää syvälle korkin toiseen päähän oikeanpuoleisen kuvan osoittamalla tavalla, jolloin kuulokkeet pysyvät paikoillaan. Kuvan korkki oli sen verran kiinteä, että jouduin suurentamaan reikää ensin (tein sen paistomittarin piikkiä apuna käyttäen :) ). Tämä kuulokepidike on todella helppo ja nopea tehdä, näppärän kokoinen ja kevyt kantaa eikä tosiaan maksa paljon. Musiikin kuuntelijoille varmasti tarpeellinen, nuo johdot kun tuppaavat aina menevän solmuun..

Kelluva avaimenperä

Korkkiavaimenperä (kelluva)

1kpl pullonkorkki
1kpl lenkkiruuvi
(avain + avaimenperärengas)


Ruuvaa lenkkiruuvi viinipullon toiseen päähän ja pujota siihen avainrengas. Voiko enää olla yksinkertaisempaa? :D Tämä on muuten loistava lahjaidea kaikille veneilijöille.

Kelluva avaimenperä

Pst! Viinipullonkorkeista saa myös hyviä ja kestäviä korkkitassuja. Leikkaa korkista pieniä siivuja ja liimaa huonekalujen jalkoihin.Kommentit

Suositut tekstit