Iso salamipiirakka

Iso salamipiirakka

Iso salamipiirakka

(20-30 palaa)
1 Iso lehtitaikinalevy (esim. Sunnuntai)
n. 200 g Salamisuikaleita (pienemmäksi pilkottuna)
3 Kevätsipulinvartta tai purjoa
1/2 Punainen paprika
200 g Maustettua tuorejuustoa (esim. paprika-chili)
2 dl ruokakermaa
200 g juustoraastetta
2 munaa
Paprika mausteseosta 

Laita uuni kuumenemaan 225C°. Sulata lehtitaikinalevyä noin 15min huoneenlämmössä. Kun taikina on sopivan sula (ei liian löysää kuitenkaan) leivo siitä leivinpaperin päällä lähes koko leivinpaperin kokoinen levy. Jos leivinpaperi liukuu, voit laittaa sen alle kostean paperin tai ohuen kostean liinan. Siirrä kaulittu taikinalevy leivinpaperin kanssa uunipellille. 
Halutessasi voit kuullottaa silputtua sipulia ja paprikaa pannulla hieman pehmeimmiksi, mutta tämä on makuasia.
Esipaista kaulittua taikinalevyä noin 10min uunissa.
Ripottele pinnalle pienemmäksi pilkotut salamisuikaleet, sipulit ja paprika.
Sekoita kulhossa paprika-chilituorejuusto, ruokakerma, juustoraaste, munat ja mausteet.
Kaada seos ainesten päälle.

Paista 225 asteessa n.30-40min (riippuen uunista), kunnes pinta on saanut kauniin värin ja pohja näyttää kypsältä.

Kommentit

Suositut tekstit