Rustiikkinen syyskakku!


Pikkasen on aikaa taas vierähtänyt edellisestä postauksesta ja siihen on myös syynsä. Aloitin nimittäin työt ja samalla se tunnettu oravanpyörä pyörähti oikein kunnolla käyntiin. Siinä pyörässä juoksee kaksi Tuusulasta Helsingissä työssä käyvää vanhempaa kahden pienen lapsensa kanssa. Eli ruuhkaa pukkaa :D Olen myös huomannut, että kiireen määrä on vakio: sitä yrittää aamusta iltaan tehdä niin paljon asioita kuin vain kerkeää, mutta siitä huolimatta seuraavana päivänä on aivan yhtä kiire. Miten se voi olla mahdollista?? Ja vaikka kuinka paljon tekisi päivän aikana asioita, tuntuu silti illalla siltä, että ei taaskaan kerennyt tekemään juuri mitään. Ehkä mulla on liikaa tehtävää? :D Tähän kohtaan joku sanois hiljaisella ja rauhallisella äänellä "h i d a s t a  e l ä m ä ä". Eikös se ole nyt trendi, että pitäisi osata hidastaa elämää. Ja se on kyllä fiksusti sanottu, mutta  tietysti helpommin nimenomaan sanottu kuin tehty. Mutta joo yritetäänpä h i d a s t a a,  jotta välillä ehtisi kirjoittaa blogiakin. Onneksi ehdin tehdä pienen syyskakun tämän kaiken kiireen keskelläkin <3




Viimeisimmän postaukseni jälkeen osallistuin Hyrylässä järjestettyyn Ravintolapäivään ja se oli, myös Keski-Uusimaa lehden mukaan, jättimenestys. Lähdin avoimin mielin kyseiseen päivään, mutta tietysti toivoin, että en olisi kahta päivää leiponut turhaan ja että jotain saisin myydyksikin. Päivä eteni sitten niin, että ensimmäisen tunnin aikana oli kaikki kakkuni myyty loppuun ja toisen tunnin jälkeen oli myyty kaikki muutkin leivonnaiset. Päivä oli kaikin puolin siis jättimenestys niin Emilian aitalle kuin tapahtuman järjestäjillekin. Hyrylän tori oli aivan täynnä ihmisiä, oli kaunis sää, livemusiikkia ja moni muukin sai tuotteensa myytyä loppuun ennen päivän loppumista. Tapahtuma saa siis jatkoa myös Hyrylässä ja seuraava Ravintolapäivä koittaa ensi vuoden toukokuussa. Myös Emilian aitta tulee olemaan mukana, joten jos et vielä käynyt kakkuja maistamassa, niin silloin olisi sitten seuraava mahdollisuus, tervetuloa! <3




Rustiikkinen syyskakku

Kakussa on neljän munan kakkupohja, täytteenä mansikkamousse sekä kuorrutteena sokerikreemi. Valmista neljän munan kakkupohja 24cm vuokaan tällä ohjeella, käyttäen kahdeksan munan sijaan neljä kananmunaa.

Kakkupohjan ainekset:

4 munaa
sokeria
vehnäjauhoja
(leivinjauhetta)

Mansikkamousse: 

3 dl vispikermaa
200 g mansikoita
2-3 liivatelehteä
tilkka vettä
noin 0,5 dl tomusokeria
noin 1 rkl vaniljasokeria

Kostutukseen:
 marjamehua


Valmista kakkupohja hyvissä ajoin ja kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä kumoa sitten vasta ritilälle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaan vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon samalla koko ajan sekoittaen. 
Lisää kermavaahto mansikkaseokseen ja sekoita tasaiseksi mousseksi. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja täytä kakku siten, että molempiin väleihin tulee yhtä paljon täytettä. Voit käyttää samaa kakkuvuokaa kakun kokoamiseen lisäämällä reunakorkeutta esimerkiksi reunamuoveilla. Halutessaan kakun voi koota myös sopivan kokoiseen kattilaan, tällöin saadaan kakkuun enemmän särmää ja suoruutta ja myös lisäämällä painon kakun päälle saa kakusta tiiviimmän. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään ainakin viisi tuntia.



Kuorrutusainekset:

250g voita huoneenlämpöisenä
5dl tomusokeria
1rkl vaniljaesanssia
1-4rkl nestettä (vettä/maitoa)
elintarvikeväriä (ruskea)
 

Tee sokerikreemi tällä ohjeella. Kuorruta kakku esimerkiksi pursottamalla tai sivelemällä kreemiä kakun pintaan palettiveitsellä ja koristelemalla vaikka koristerakeilla. Itse pursottelin ruusuja taas Wiltonin M1:llä, sillä lempi tyllallani :)




Kommentit

Suositut tekstit