Paras gluteeniton jauhelihapiirakka!

Tämän gluteenittoman piirakan pohja ei murene!
Mietin usein, että pitäisi ryhdistäytyä suolaisten leivonnaisten suhteen. Siis pitäisi ryhdistäytyä siinä, että leipoisi suolaisia useammin tai edes puolet siitä määrästä mitä tulee tehtyä makeita. Tykkään kyllä leipoa suolaisia, joten en oikein itsekään käsitä miksi makeat vievät silti aina voiton.. Ehkä se on siinä, että suolaisia harvemmin koristellaan mitenkään, makeissa taas pääsee enemmän toteuttamaan itseään. Joka tapauksessa tavoitteena olisi ryhdistäytyä tämän asian suhteen ja mikä muu olisikaan parempi aloitus ryhtiliikkeelle kuin tämä!

PARAS GLUTEENITON JAUHELIHAPIIRAKKA!

75g margariinia
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta

1 dl maitorahkaa, esim. Skyr Maustamatonta

1tl suolaa
400 g naudan jauhelihaa
2 valkosipulin kynsi
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
1,5 dl vettä
1 tl mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
½ nippua tuoretta oreganoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
150g mustaleima emmentaljuustoraastetta


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Nypi kulhossa rasva ja jauhot sekaisin, lisää joukkoon suola ja rahka/skyr. Sekoita taikina tasaiseksi ja asettele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasossa n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Paista pilkotut sipulit öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää jauhelihan joukkoon vesi, soijakastike ja mustapippuri. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.


Pilko oregano pieneksi silpuksi ja puolita kirsikkatomaatit. Sekoita maissitärkkelys jauhelihakastikkeen joukkoon, lisää pilkottu oregano ja sekoita vielä. Kaada nyt jauhelihakastike piirakkapohjan päälle, ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja juustoraaste.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia ja nauti <3




Kommentit

Suositut tekstit