My Little Pony -synttärit!

Toivottu My Little Pony -kakku

Pienen tauon jälkeen on taas mukava kirjoitella! Aamut ja illat ovat valoisampia ja kevättä alkaa olemaan rinnassa. Aika kiirettä on pitänyt tämän alkuvuoden töiden sekä arjen pyörityksen kanssa ja välillä on haasteellista löytää omaa aikaa omille tekemisille. Ollaan myös sairasteltu ihan kiitettävästi ja silloin ei leipominen ole ihan ekana mielessä. Ja mitä blogiin tulee, niin tämän kirjoittamisesta en halua ottaa mitään paineita, jos aikaa tai sopivaa fiilistä ei löydy, niin sitten ei julkaista mitään. Kuvat on kuitenkin leipomuksista otettu ja niitä voi julkaista kun sopiva hetki tulee. Ja nyt tuntui sopivalta hetkeltä näyttää millaisia 4-vuotissynttäreitä meillä juhlittiin tammikuussa. Esikoinen ilmoittikin jo joulukuussa, että hän haluaa My little pony- synttärit. Olin siitä vähän ihmeissäni, kun ei hän ollut mitenkään kova poni-fani ollut, mutta ilmeisesti äiti ei ihan kaikkea tiedäkään, vaikka luuleekin tietävänsä :) Esikoinen sai siis toivomansa synttärit ja ohessa niistä lisää.


My Little Pony -kakku sateenkaaren väreissä (tietysti)
8-munan gluteenittomasta kakusta riitti mukavasti koko juhlaväelle. Täytteenä oli vadelmia ja kinuskimousse. Kakkukuva oli sokerimassakuva eli myös gluteeniton. Kuorrutteessa on kermavaahtoa, vaniljakreemiä sekä Ísey Skyr Vaniljaa.
Unicorn kinkkuvoikkari
Mietin hetken, että minkälaisen koristelun tekisin kinkkuvoileipäkakkuun, kunnes sain tämän yksisarvisidean! Mietin, että miten saisin sarven loihdittua parhaiten ja samalla muistin, että olen joskus ruokamessuilla hairahtanut ostamaan "perunaspiraalilaitteen" tai mikä se nyt onkaan oikealta nimeltään. Siis sellainen tikku, jolla voi tehdä spriraaliperunoita. No, en tietenkään ole koskaan tarvinnut sitä laitetta, mutta nytpä keksin sille käyttöä. Päätin kokeilla spiraalitikkua kurkkuun ja sehän toimi todella loistavasti! Pujotin kurkkuspiraalin sisälle grillitikun ja sarvi oli valmis kiinnitettäväksi kakkuun. Korvina on kinkkua ja silminä salaatinlehtien varret. Tästä kakusta on tullut  jo luottovoikkarini ja ohjeen löydät täältä.


Suolaisia tarjottavia
Tarjolla oli myös Talkooväenpiirakoita (salami- ja kinkkupiirakkaa) sekä gluteenitonta tonnikalapiirasta (kuvassa taaempana), mikä on tehty aiemmin julkaisemallani Paras gluteeniton jauhelihapiirakka -ohjeella, vaihtamalla vain jauhelihan tilalle kaksi purkkia tonnikalaa.

Aah..niin ihana brownie-kuppikakku!

Kokeilin myös ensi kertaa tehdä gluteenittomia Brownie-cup cakeseja ja aivan ihania niistä tulikin. Olen vain huomannut sellaisen, että gluteenittomien kuppikakkujen tapana on kuivua pakastimessa aika paljonkin, joten suosittelen tekemään nämä vaikka edellisenä iltana pakastamisen sijaan. 

Huom! Olen vain vaihtanut vehnäjauhot gluteenittomiin, joten voit yhtä hyvin tehdä ohjeen myös tavallisista vehnäjauhoista.

Brownie-cupcakes

 (gluteeniton)
n. 12 kpl

Taikina:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2,4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl kaakaojauhetta
170 g voita
2 munaa
2 rkl maitoa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä.
Sekoita taikinan vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.
Suuremmassa kulhossa yhdistä sokerit ja kaakaojauhe, vatkaa sulanut voi joukkoon. Sekoita mukaan myös munat yksi kerrallaan, sen jälkeen maito.
Yhdistä kuivat aineet märkiin.
Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä koloissa paperivuokia. Laita täytettä noin puoli desiä per vuoka, niin että 2/3 vuoasta täyttyy.
Paista uunissa 16-20 minuutin ajan, voit testata kypsyyttä puutikulla. Jos tikkuun tarttuun osittain kuivaa ja osittain märkää taikinaa, ota leivokset uunista.
Anna jäähtyä ensin n. 15 minuuttia muffinivuoassa, ota leivokset sitten vuoasta ja anna jäähtyä ritilällä kokonaan.
Brownie-kuppikakut saivat kuorrutteeksi saman kuorrutteen kuin kakussa
Helpot gluteenittomat uunidonitsit kruunaa kahvipöydän
Kun olin pieni, äiti paistoi aika usein meille munkkeja. Ne oli aivan sairaan hyviä -varsinkin sokerissa kieritettyinä. En ole koskaan itse uppopaistanut munkkeja -jotenkin pelkkä ajatuskin kaatuu jo siihen, ettei minulla ole siihen tarkoitukseen sopivaa pataa.. mutta ehkä pitäisi ottaa vain paremmin selvää, minkälaisissa kattiloissa munkit ylipäänsä voi paistaa.. Taidankin ottaa viimeistään vapuksi siitä selvän. Mutta mennäänpä näihin uunidonitseihin. Nämä ovat siis superhelpot tehdä ja näissä säästytään siltä rasvan käryttämiseltä. Tarvitaan vain uunidonitsipelti (esim. Prismasta/Citymarketista, hinta noin 10 euroa) ja hyvä ohje, mikä tulee tässä:

Huom! Olen vaihtanut vehnäjauhot gluteenittomiin, joten voit yhtä hyvin tehdä ohjeen myös tavallisista vehnäjauhoista. Alkuperäinen ohje on Suklaapossun käsialaa, jota olen siis muokannut.

Uunidonitsit, gluteenittomat

(n.12 kpl)
Aineet:
0.5 dl öljyä
1.25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0.5 tl suolaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)

Lisäksi:
n. 50-100 g voita
n. 1 dl sokeria
(n. 1-2 tl kanelia)

Ohje:
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja
lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

Öljyä donitsiipelti kevyesti. Laita taikina pussiin, leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota taikinaa koloihin vähän yli puolenvälin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 min. Seuraa
donitseja, älä kypsennä liikaa. Valmis donitsi on keskeltä kevyesti
painettuna kiinteä, mutta pehmeä. 

Jos haluat erittäin kosteat ja maukkaat donitsit, sulata niitä varten 100 g voita. Dippaa donitsit kuumaan voihin heti uunista oton jälkeen parin sekunnin ajan. Laita donitsit ritilän päälle jäähtymään ihan hetkeksi. Pyörittele pallot sokerissa tai kaneli-sokerissa. Jäähdytä. Nauti.

Jos et käytä donitsin pinnalla sokeria, vaan teet donitseille erillisen kuorrutteen, ei donitseja välttämättä tarvitse dipata voihin uunista ottamisen jälkeen. Tällöin riittää, että voitelet donitsit voilla esim. pullasutia apuna käyttäen uunista ottamisen jälkeen. Voita tarvitaan tällöin vähemmän (n. 50 g). 

Itse dippasin donitsit sulatettuihin candy melts -nappehein ja päälle ripottelin koristerakeita.

Tarjolla oli paljon muutakin, kuten näitä cake popseja
..unohtamatta terveellisempiä tarjottavia, kuten tätä sateenkaari-salaattia
Kahvipöydän kruunu
Tämän upean kukka-asetelman sain äitini miesystävältä, joka oli sanonut kukkakaupan myyjille, että tarvitsisi kukkia Emilian aitta-nimistä blogia pitävälle naiselle. Myyjät olivat saaneet tehtäväkseen käydä täältä blogistani katsomassa millaiset kukat minulle sopisivat! Ja voisiko tuohon kahvipöytään paremmin sopiakaan? :D Asetelman punainen ruusu kuvastaa kuulemma synttärisankaria eli tytärtäni Oliviaa <3 Ihanasti ajateltu, kiitos!

Kommentit

Suositut tekstit